Египетски  и американски археолози откриха коя би могла да бъде

...
 Египетски  и американски археолози откриха коя би могла да бъде
Коментари Харесай

Откриха първата пивоварна в света

 

Египетски  и американски археолози откриха коя би могла да бъде най-старата известна фабрика за бира в един от най-известните археологически обекти в Древен Египет, оповестява АП.

Мостафа Уазири, общоприет секретар на Върховния съвет за антики, разяснява, че пивоварната е открита в Абидос, в пустинята западно от река Нил, на над 450 километра южно от Кайро.

Той изясни, че явно датира от ръководството на фараона Нармер, който е прочут с обединяването на античен Египет при започване на Първия династичен интервал (3150 година прочие н. е. - 2613 година прочие н. е.).

Със своите огромни гробници и храмове от най-ранните времена на античен Египет, Абидос е прочут с монументи в чест на Озирис, господ на подземния свят в античен Египет, който съди душите в отвъдното.

Археолозите откриха осем огромни уреди - всяко е 20 метра високо и 2,5 метра необятно. Всяко оборудване включва към 40 глинени съда в два реда, които са употребявани за нагряване на примес от зърна и вода за произвеждане на бира, добавя Уазири.

Съвместната задача е с доктор Матю Адамс от Института за изящни изкуства към Нюйоркския университет и Дебора Висчак, помощник по антична египетска история на изкуството и археология в Принстънския университет.

Адамс разяснява, че пивоварната явно е издигната в този регион, с цел да обезпечи кралски ритуали с бира, като се има поради, че археолозите са разкрили доказателства, показващи потреблението на бира в жертвени ритуали на антични египтяни.

Британски археолози са първите, които загатват съществуването на пивоварна при започване на 1900 година, само че не съумяват да дефинират местоположението й.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР